Nieuws

 

 

Actueel

Inschrijvingen voor het
Vormsel in 2018.

Klik hier.

Foto's Vormsel 2017
Klik hier.

Nieuwsbrief Bisdom Gent
klik hier.

Activiteiten KVLV. klik hier

Activiteiten Okra. klik hier

Activiteiten Femma.
Klik hier

Nieuws

Vormingsbrochure CCV


De zomer lonkt, maar CCV in het bisdom Gent is al druk in de weer voor het volgende werkjaar. De vormingsbrochure met handige kalender is klaar. Bekijk ze nu online! Om de papieren versie te bekomen, kan je mailen naar vorming.gent@ccv.be.

School voor Geloofsverdieping


Verlang je de schoonheid van het geloof te ontdekken? Wil je dit samen met anderen delen? Ben je aan herbronning toe? Dan is deze vorming helemaal iets voor jou! Tijdens 19 bijeenkomsten wordt in één jaar op een toegankelijke manier het Bijbels geloof verhelderd. Dit is de basisvorming voor al wie zich pastoraal engageert in parochies en voorzieningen. Klik hier voor meer info en inschrijving.

Nog twijfels? Lees dan hier het getuigenis van Peter Malfliet over zijn de persoonlijke ervaring met de School voor Geloofsverdieping.

Internationaal Orgelfestival 2017


Op zoek naar een zomerse culturele verpozing? In juli en augustus kan je elke donderdag terecht in de Sint-Baafskathedraal voor een orgelconcert. De vzw Gents Orgelcentrum organiseert reeds sedert 1951 het Internationaal Orgelfestival. Gastorganisten uit binnen- en buitenland staan samen met Edward De Geest, organist-titularis, borg voor hoogstaande concerten. Bekijk hier het volledige programma.

Meegedeeld

Benoemingen

  • diocesaan : 

De heer Philip MACHIELS (° Koersel, 1966) werd op 12 juni 2017 door bisschop Luc Van Looy benoemd tot bisschoppelijk gedelegeerde voor financiën en patrimonium. Hij volgt vanaf 1 september 2017 de heer Jacque De Bruycker op die ad interim diensthoofd financiën en patrimonium is. Philip Machiels woont in Burcht, is gehuwd en vader van twee kinderen. Hij is bachelor godsdienstwetenschappen, werkte jarenlang in de banksector en is sedert augustus 2011 diensthoofd van de rekendienst in het bisdom Hasselt.
 

  • in het dekenaat Gent : 

Mevrouw Joke VERMEREN, pastoraal werkster in WZC Ons Zomerheem in Zomergem, wordt op 15 september benoemd tot lid van de dekenale equipe van het dekenaat Gent en tot parochieassistente in de te vormen parochie Gent-Centrum onder de leiding van de pastoor-moderator. 

Agenda
 

'Voor niets hebt gij ontvangen, voor niets moet gij geven.' (Mt. 9, 36-10,8)

Copyright © 2017 Bisdom Gent, All rights reserved.


Email Marketing Powered by MailChimp