Nieuws

 

 

Actueel

Inschrijvingen voor het
Vormsel in 2018.

Klik hier.

Foto's Vormsel 2017
Klik hier.

Nieuwsbrief Bisdom Gent
klik hier.

Activiteiten KVLV. klik hier

Activiteiten Okra. klik hier

Activiteiten Femma.
Klik hier

Nieuws

Prettige zomer toegewenst!

De nieuwsbrief gaat met verlof! Maar geen nood, vanaf half augustus staan we weer elke donderdag paraat. We wensen iedereen een zonnige zomer toe en geven je alvast de volgende leestip mee: Alle tijd van de wereld. Als gezin omgaan met tijd van Ilse Cornu en Hilde Pex (red.). Tijd houdt mensen bezig. Velen ervaren veel drukte en verlangen om de tijd bewust en op eigen ritme te beleven. Dit boek wil hen, en gezinnen in het bijzonder, daarbij ondersteunen.

Djiezes en de Gentsche Fieste

De Sint-Michielsbeweging zet ook dit jaar de Gentse Feesten in met een eigen initiatief: Djiezes! Laat je vervoeren met een frisse trappist, lokale streekproducten en goede muzikanten in een sfeervol kader.

Concreet: 14-16 juli, Lange Violettestraat 277, Gent. Bekijk het programma en bestel tickets via gent.sintmichiel@telenet.be of 0474 06 43 85.

Orgeldag

Op maandag 28 augustus vindt de 12de orgeldag plaats georganiseerd door de koster- en organistenbond van het bisdom Gent. Velzeke en Zottegem staan op het programma. Alle info lees je hier.  Inschrijven bij luc.dilewyns@scarlet.be
 

Missionaire bedevaart naar Banneux

Op woensdag 23 augustus vindt de 24ste Missio-bedevaart naar Banneux plaats. Dit jaar met een alternatief en actief programma in de voormiddag. In de namiddag gaat bisschop Van Looy voor in de eucharistieviering. Lees alle info op www.missio.be.

Liturgisch congres in Blankenberge

'Missionaire perspectieven op de kinderdoop' is het thema van het jaarlijkse liturgisch congres op 13 en 14 november in Duinse polders Blankenberge. Dit congres  richt zich in het bijzonder tot doopheren en -catechisten, maar ook tot leden van dekenale en parochieploegen.

Op www.liturgischcongres.be kan je het programma bekijken en reeds inschrijven. 
 

Internationaal congres liturgie in Leuven

Van 7 tot  12 augustus vindt in Leuven een internationaal liturgisch congres plaats, georganiseerd door Societas Liturgica

  • Thema: Symbol of What We Are: Liturgical Perspectives on Sacramentality.
  • Voorzitter: Joris Geldhof.
  • Bijzonder aan deze bijeenkomst zijn tevens de diverse liturgieën die tijdens het congres gevierd worden.  

Al wie geïnteresseerd is om het congres of één van de liturgische vieringen bij te wonen is van harte welkom.
Meer info op www.societas-liturgica.org of bij sam.goyvaerts@kuleuven.be

Meegedeeld

Benoemingen

  • in de categoriale zielzorg:

E.H. Jef GOETHALS wordt benoemd om als priester deel uit te maken van het team identiteit van de Congregatie Broeders van Liefde en van het Provincialaat Broeders van Liefde (zorgvoorzieningen).

Zomeragenda: juli en augustus
 

'Ik ben zachtmoedig en nederig van hart.' (Mt. 11, 25-30)

Copyright © 2017 Bisdom Gent, All rights reserved.


Email Marketing Powered by MailChimp