Nieuws

 

 

Actueel

Nieuwsbrief Bisdom Gent
klik hier.

Activiteiten KVLV. klik hier

Activiteiten Okra. klik hier

Activiteiten Femma.
Klik hier

Nieuws

25 jaar Kerkplein
 

Binenkort mag je het decembernummer van Kerkplein verwachten, meteen het laatste nummer van de 25ste jaargang. In jaargang 26 krijgt Kerkplein een nieuw kleedje. 

Neem nu een abonnement voor de nieuwe jaargang (4 nummers). Kostprijs 12 euro
 
Neem hier je abonnement (individueel of in groep) 

Jona en de walvis
 

Naar aanleiding van het skelet van vinvis Leo in de Sint-Baafskathedraal ontwikkelde Bisdom Gent in samenwerking met IJD, CCV en Kerknet een filmpje en cathechesemateriaal voor klas- en jongerengroepen over het verhaal van Jona. Het materiaal vind je op www.kerknet.be/jona.
 
Bekijk het filmpje over het verhaal van Jona!

Maria, Moeder van de verwachting

Adventsconferentie

Op Zondag 3 december om 15.30 u. begint de advent. In de basiliek van Oostakker-Lourdes treden we de adventsperiode binnen met een bezinning. Michel T'Joen brengt een adventsconferentie over Maria, bij uitstek een figuur van verwachting: heel concreet lichamelijk, maar ook door haar geloofshouding die uitziet naar de komst van de Messias, van het koninkrijk Gods. Inkom is gratis.

Samen Tegen Armoede

Campagne Welzijnszorg

Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen. Samen Tegen Armoede maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land, doorprikt vooroordelen en activeert en ondersteunt ruim 100 lokale projecten.
Ontdek wat jij kan doen voor Welzijnszorg.

IJD for life! Samen sterk voor de Warmste Week!


Net als vorig jaar zetten IJD en de plaatselijke Jokri-groepen zich in voor een goed doel tijdens de Warmste Week. De keuze viel dit jaar op TEJO, therapeuten voor jongeren. IJD biedt kaarsen en adventspakketten aan en voor de Jokri-groepen is dit en uitgelezen kans om hun bak-, kook- of knutseltalenten te demonstreren.
Steun je ook?

Terugblik vormingsdag dekenale ploegen 

 
Op zaterdag 25 november kwamen de leden van de dekenale ploegen voor de tweede keer samen. Een terugblik op 1 jaar werking en pastorale impulsen rond jongeren- en sacramentenpastoraal stonden op de agenda. 
Lees en bekijk hier een (foto)verslag 

Leerhuis christelijke spiritualiteit 

 
Op woensdagavonden 6 en 13 december vinden in het Sint-Baafshuis twee leesavonden plaats uit het boek Stilte van Shusaka Endo (verfilmd als Silence): Waarom zwijgt God? Inleider: Dirk Boone

Meer info en inschrijven kan hier 

Agenda
 

'Wees waakzaam voor de komst.' (Mc. 13, 33-37)

Copyright © 2017 Bisdom Gent, All rights reserved.

Email Marketing Powered by MailChimp