Nieuws

 

 

 

 

Actueel

Foto's Vormsel 2019

Nieuwsbrief Bisdom Gent
klik hier.

Activiteiten KVLV. klik hier

Activiteiten Okra. klik hier

Activiteiten Femma.
Klik hier

Nieuws

Mediazondag

Kerkelijke media zijn belangrijk voor Kerk én samenleving. Maar waarom eigenlijk? 7 argumenten en tegelijk uitdagingen.
1 Een heldere stem is nodig. Kerkelijke media verrijken het medialandschap vanuit een unieke, christelijke invalshoek. Waarheidsgetrouw, met respect voor menselijke waardigheid én sociaal bewogen.
2 Kerkelijke media geven een gezicht en stem aan de vele mensen die op authentieke wijze evangelisch leven midden in een moderne cultuur. Hun getuigenissen laten ongecompliceerd zien dat het geloof een verschil kan maken in onze samenleving.
3 'Als het niet op het scherm te zien is, bestaat het niet', hoor je ouders zeggen. Media, en vooral sociale media, bepalen ons denken en doen, onze blik op de wereld. Willen we katholiek (letterlijk: universeel, voor iedereen) zijn, dan kan dat niet zonder aanwezigheid in de media.
4 Kerkelijke media dagen de Kerk uit naar buiten te treden en in dialoog te treden met de mensen van nu. Ze appelleren de kerkgemeenschap om na te denken over hoe ze zichzelf authentiek en getuigend kan voorstellen aan een breed publiek.
5 Religie is geen privézaak en kan een samenleving verrijken. In een samenleving die meer verdeeld geraakt, laten kerkelijke media zien dat geloof en levensbeschouwing een positieve en verbindende kracht hebben.
Kerkelijke media bieden de Kerk de kans om te delen in de zorgen en vreugdes van alle mensen - luisterend, ondersteunend én inspirerend. Internet en sociale media bieden meer dan ooit de kans om ook te luisteren naar de vragen en zorgen
van mensen van vandaag én erop te antwoorden.
7 Kerkelijke media bouwen mee gemeenschappen op, lokaal en regionaal. Talloze vrijwilligers zetten zich in om mensen, verenigingen en parochies te verbinden en ondersteunen. Dank je wel aan al die vrijwilligers!

7 argumenten op een rij, maar misschien zie jij er nog andere? Of wil je de professionele en/of vrijwillige medewerkers van kerkelijke media een hart onder de riem steken? Ze zullen er deugd van hebben! Reageer dan in het reactieveld

We hebben een speciale omhaling voor de media tijdens de viering op zondag 29 september. Dankjewel voor je mildheid!

 


Trefpunt Sint-Anna Aalst
Na een hopelijk deugddoende vakantie en de batterijen terug opgeladen zijn, komen we graag weer samen op onze crea namiddagen.
In onze eerste cursus van dit werkjaar maken we reukzakjes, kleine grotere naar gelang het motief in kruisjessteek. Een nuttig geschenk of als opfrisser in de kleerkast.
Waar: Blokhut Roklijf 2, 9300 Aalst (achter de Sint-Annakring). Van 14.00u. tot 16.30u.
Wanneer: 09 en 23 september – 07 oktober.
Deelname: €1,50 voor koffie en versnapering. Materiaal nog te betalen.
Info: Bij Godelieve Cobbaut, Tel. 053/41.08.61

 

H.Vormsel volgend jaar


Graag zouden we hebben, dat als je kind verlangt gevormd te worden, dat jullie het laten weten.
= De Geyter Lieve, lieken@scarlet.be
= Michel Bekaert, priester, Boudewijnlaan 1, 9300 Aalst 0468/297 177 of michel.bekaert@proximus.be

Eerste bijeenkomst catechese:
Wij zijn onderweg met de vormelingen naar zondag 10 mei 2020. Dan ontvangen de kandidaten het vormselsacrament. Die weg wordt nog een lange tocht en onderweg zullen de kinderen heel wat leren over Jezus, de vieringen en de bijbel.
We hebben de eerste bijeenkomst voor iedereen op zaterdag 12 oktober van 13.30 tot 16.15 u. in de kerk.

Soms vieren we eucharistie in de kerk samen met de ouders. De eerstvolgende gezinsviering hebben we op zondag 13 oktober om 11.00 u.
De kinderen zijn dan in de kerk om 10.15 u. om de liederen aan te leren.

 

Klokken

Maanden heeft de klok van onze kerk niet geluid. Nu is terug alles in orde gebracht en zal de klok elke zondagvoormiddag de gelovigen samen roepen om naar de viering te komen.
Het geklep van deze klok zal de zondagmorgen wat kleuren. 

De buitenkant van de pastorie heeft een gedaanteverandering ondergaan. Alle dakgoten, de rolluiken en de deuren achteraan zijn volledig in orde gebracht en grondig en degelijk geschilderd. Het was zeer vele jaren geleden dat dit eens gebeurd is.

 

ParochierestaurantLieve mensen,

Elk jaar nodigen we de vele vrienden van onze parochie uit om eens te komen feesten in onze ruime St.-Annzaal, Roklijf 2, Aalst op zondag 29 september 2019 vanaf 11.30 tot 14.30 u.
We hebben nog heel wat actieve parochiale bewegingen en die willen graag samenwerken om je de kans te geven om eens lekker te eten. Ze doen het ook om hun eigen kas te spijzigen en dat geeft hen ruime kansen om hun werking te verbeteren en uit te breiden.
Al die vele mensen uit onze bewegingen staan klaar om te zorgen voor een vlot verloop van deze feesten. Je zult zeker joviaal bediend worden.
Als je niet kun aanwezig zij op dit feestelijk gebeuren dan kun je ons ook financieel steunen.
Je gift is steeds welgekomen op rek. BE05 7370 3340 0375 van Parochieploeg St.-Anna/Parochiefeesten, Boudewijnlaan 1, 9300 Aalst.

 

Parochieblad Kerk en Leven  Sint-Anna Aalst

Iedereen krijgt in deze tijd heel veel brieven. en de kans bestaat dat er één verloren gaat.
Graag zouden we hebben dat u het abonnementsgeld voor 30 november 2019 hebt betaald

Blijf je graag op de hoogte van al datgene wat er gebeurt in je eigen straat of gebuurte? Dit kan maar, als je je abonnement vernieuwt op het parochieblad. Het ver­schijnt 48 keer per jaar en elke week opnieuw brengen we u een hele boel vers nieuws met veel foto’s uit uw eigen omgeving. Naast dat nieuws uit uw eigen parochie brengen we je ook nieuws uit gans de wereld en van ons Vlaamse land.

Een abonnement op ons parochieblad is echt de moeite waard. Het kost slechts 40,00 euro voor 48 nummers, of ongeveer 0,83 euro per nummer, een dagblad kost € 2.30. Een ander weekblad kost gewoonlijk 5 euro of meer! Wil je ons steunen! Betaal dan € 45¸ Het is een toemaatje!
Het parochieblad blijft dus spotgoedkoop!!!
Kom ook bij die grote groep van abonnees in onze stad!!!...

Hoe abonneren?
** door € 40,00 te storten op rek. BE73 2930 0049 5260 Kerk en Leven, Aalst
** door € 40,00 te betalen aan priester Michel of aan één van onze medewerkers.

U merkt het, het parochieblad mag u niet missen. Betaal nu uw abonnement voor het komende jaar. Vraag ook eens aan je vrienden of familieleden om zich te abonneren op het parochieblad.

 


Zin in een weekend Picardië met onze Femmagroep op 5 en 6 oktober?
Wij bezoeken het Historial de la grande guerre in Péronne,
Wij bewonderen het kasteel van Compiègne en Pierrefonds op onze weg naar Soissons dat wij op zondag nader verkennen evenals het prachtig gelegen Laon.
Deelnameprijs : leden en hun partner : 245€/pp,  niet-leden : 275€/pp,  singles : +35€

 


Estelle kookt op dinsdag 8 oktober om 19.00 u. in De Weeg.

Allerheiligen nadert en iedereen verlangt tips te ontvangen om een boeketje te maken voor op het graf van een geliefde of om eens op tafel thuis te plaatsen: dinsdag 29 oktober om 19.00 in De Weeg.Zijn overgegaan naar een eeuwig leven in Gods nabijheid:

Frans Van den Eeckhoudt, echtg. Van Magda Renneboog, Naarstigheidstraat
Hij kwam in onze wereld te Liedekerke op 17 februari 1945 en is thuis, omringd door zijn geliefden, overleden op 10 aug. 2019, gesterkt door de ziekenzalving.
Een slepende ziekte die reeds een hele tijd duurde, heeft hem nooit losgelaten, maar hij kon thuis blijven en dat schonk hem veel vrede en vreugde.

Raphaële De Roo, wed. Roger Schollaert, Expostraat
Zij werd geboren te Halle-Booierhoven op 7 juli 1939 en is overleden in het ASZ te Aalst op 16 aug. 2019, gesterkt door het sacrament van de ziekenzalving.
Zij bleef de lieve moeder van 4 kinderen. Haar vier kleinkinderen zagen haar heel graag en zij kon aandachtig luisteren naar haar 5 achterkleinkinderen.
Zij hield van hevige kleuren en van toffe muziek. In het Okra-koor vond ze vele vrienden en in dat midden vertoefde ze heel graag om samen te zingen en plezier te maken. Na de dood van haar goede man had ze het moeilijk om alleen te zijn.

Roger Haeck, echtg. Suzanne Daelman, Lakendael, vroeger Meuleschettestraat
Hij werd geboren te Gavere op 26 september 1923 en is overleden in het WZC Lakendal, omringd door zijn echtgenote en kinderen op 21 aug. 2019.
Hij vormde de centrale as waarrond gans de grote familie draaide: zijn lieve echtgenote Suzanne, zijn 5 kinderen, hij was de  schattige grootvader van 14 kleinkinderen en zijn 6 achterkleinkinderen bleven zijn sterretjes. Zij waren bijna 66 jaar gehuwd.
De oudste zoon verwoordde het als volgt tijdens de viering: “ Overlijden op je 95 jaar, een hoge ouderdom, waar we allen direct zouden voor tekenen. In de loop van je 80 er jaren heb je ooit gezegd : ‘ als er ooit iets gebeurd, wees dankbaar, wij, kinderen blikken terug op een  goed leven.”‘
Aan de families beiden we onze christelijke deelneming aan en tevens ons gebed!


Zijn door het doopsel opgenomen in onze parochiegemeenschap:

Lisa De Waegeneer, dochtertje van Jeroen en Nancy Clerbaut, Kerrebroekstraat
Het gebeurt niet zo dikwijls dat de ruimere familie samenkomt. De grote familie is dan uiterst blij dat dit nieuwe leven hen hoopvol naar de toekomst laat kijken.


Lewis Van Nuffel, zoontje van Frederik en Sarah Plasschaert, Sinte-Apolloniastraat.
Er zijn nog grote families in onze omgeving. Het ruime aantal aanwezigen was nog meer een klein stukje van die grote familie waartoe Lewis behoort. Hij zal in de toekomst kunnen spelen met vele kinderen uit die grote familie.
Aan de ouders en de andere familieleden een dikke proficiat!