Nieuws

 

 

 

 

Actueel

Foto's Vomsel 2018
klik hier

Nieuwsbrief Bisdom Gent
klik hier.

Activiteiten KVLV. klik hier

Activiteiten Okra. klik hier

Activiteiten Femma.
Klik hier

Nieuws

 


Vastenactiviteiten 2018 St.-Anna


Ontbijtbuffet voor B.D.
Het wordt stilaan een goede traditie dat we elk jaar tijdens de vasten op een zondagmorgen eens een ontbijt te nemen. Daar ontmoet je nog heel wat vrienden uit onze omgeving. Het gaat er telkens gemoedelijk aan toe.
Een moment om er eens van te genieten en de opbrengst gaat naar BD.
Een hartelijke dank aan allen die het hebben georganiseerd. Een dank aan allen die zijn komen eten!

* Aftrekbare giften voor Broederlijk Delen:
Je kan storten op rek. BE12 0000 0000 9292 van Broederlijk Delen,  Brussel. Steeds de parochie vermelden! Stortingsformulieren kun je vinden in de kerk.
Giften kun je ook afgeven aan je pastoor.
Voor giften vanaf 40 Euro ontvang je nadien een attest en daarmee doe je veel profijt, want dit bedrag mag je dan aftrekken van je belastbaar inkomen!
Doe het eens... en zo verplicht je de staat om aan ontwikkelingshulp te doen!


Werden door het doopsel opgenomen in onze parochiegemeenschap:Marie De Putter, dochtertje van Nic en Shana Arijs, Ledebaan 217, Aalst
De grote familie hield er aan om getuige te zijn van het doopsel van de kleine Marie. Ze zal met veel vreugde en zorg omringd worden.Bernard Alison, dochter van Gilles en Amana Marcelle Dianga, Abbeelstraat 35
Alison zit nu in het tweede leerjaar en zal over enkele weken haar eerste communie doen. Heel blij ontving ze haar doopsel. Het werd de eerste stap op weg naar haar eerste communie en dan zal ze feest vieren met haar familie, maar ook met haar lieve peter en toffe meter.
Een lieve proficiat aan de dopelingen en hun familie!


Indische zusters
In mei vorig jaar kregen we hier bezoek van een paar Indische zusters.
Het gebeurt zelden dat Indische zusters in ons land vertoeven. Zuster Carmen was vroeger verantwoordelijke van een weeshuis in India. Op 3-jarige leeftijd verbleef er een weeskind en daarvoor en daarvoor heeft zuster Carmen zich blijven inzetten. Later werd hij Jezuïet en die heeft de pastoor ontmoet tijdens zijn verblijf in India. Omdat ze in ons land verbleef, vroeg ze me om een getuigenis te mogen afleggen over haar werk nu in Gunther in het Zuiden van India. Daar zullen de zusters een kliniek bouwen. Daarvoor ontvangen de zusters geen vergoeding van de staat. De zuster heeft daarover vertelt in haar getuigenis en de omhaling heeft € 530,35 opgebracht.
Met dat geld heeft men in die kliniek in India een medisch apparaat gekocht en van dit toestel hebben ze nu een foto gestuurd.
Ontwikkelingshulp komt zeker toe, daar waar het moet komen…
Een uitzonderlijk hoog bedrag en daarvoor willen de Indische kinderen die we daar mee helpen, jullie oprecht bedanken.

 

Koor GaudeteHet koor “Gaudete” vond zijn oorsprong, ongeveer 40 jaar geleden, in onze parochie. Karel Van Daele vormde toen met enkele koorleden van het grote koor een nieuw koor dat uitsluitend gregoriaanse liederen zong. Dit koor werd nadien overgenomen door Frans Van Heghe.
Op zondag 18 maart hebben we naar hun mooie gezangen mogen luisteren. Zij brachten eeuwenoude muziek en het enthousiasme bij de aanwezigen was heel groot, want spontaan begonnen ze na de viering te applaudisseren.


 

Vorige pagina