logo Sint Anna parochie

eucharistie vieringen55

parochienieuws55

kerk met kruisbeeld Sint Anna parochie Aalst

Vormsel

Beste ouders,

Wil jouw kind bij Jezus en Zijn Kerk horen? Zijn jullie bereid om het komende jaar regelmatig naar onze samenkomsten te komen?

Hebben jullie JA geantwoord op deze vragen? Dan zijn het Vormsel én de catechesewerking iets voor jullie!

In het weekend van 14-15 mei 2022 wordt het vormselsacrament toegediend aan de 12-jarigen van onze Sint-Annaparochie.
De kinderen die geboren zijn in 2010 of in het zesde leerjaar zitten of zij die catechese volgen in het basisonderwijs; komen in aanmerking.

Belangrijk om te weten is: dit sacrament is een vrije keuze en niemand is verplicht om zich te laten vormen. Uiteraard kan een kind slechts gevormd worden als het gedoopt is. Indien je kind gevormd wenst te worden maar nog niet gedoopt is, gelieve dat per mail te laten weten.

Misschien is het belangrijk om onze catechese-werking ook eens vooraf te bespreken met jullie kind…

Wij komen meestal samen in het kleine catechesegroepje (8 keer) en af en toe in de volledige groep van vormelingen, o.a. bij de vieringen.

De samenkomsten in kleine groep vinden plaats:  1 groepje op zaterdag (9.00 - 10.00u) of 2 groepjes op zondag (9.15 – 10.15u), in onze kerk. We beperken wel ons aantal per groepje.

We nemen onze catechesewerking ernstig; zowel met de kinderen als met jullie, ouders. Onze catechisten maken immers veel tijd vrij om op vrijwillige basis deze momenten degelijk voor te bereiden. We rekenen er dan ook op dat jullie kinderen actief en enthousiast aanwezig zijn op onze activiteiten.

Wij vragen €60 als inschrijvingsgeld. Deze som dekt alle kosten, namelijk:

  • de catechesemap en ander materiaal
  • de verzekering die wij afsluiten voor de weg van en naar de catechese
  • het drukwerk
  • onze Topdag waarop elke vormeling wordt verwacht
  • de huur van het Jezuskleed. Inderdaad, wij kiezen voor een serene viering en daarom kiezen we voor het Jezuskleed voor alle vormelingen.
    Dan is iedereen gelijk en wordt de betrokkenheid bij de viering zeker en vast verhoogd. We krijgen elk jaar fijne reacties van de (groot)ouders ;)

Kunnen jullie je vinden in onze werking en willen jullie je kind laten vormen op onze parochie?

Dan kunnen jullie nu alvast de online inschrijving doen voor 15 september 2021.

Pas na betaling van het inschrijvingsgeld van €60 is de inschrijving definitief (op rekening: BE32 0352 6608 6502 – Catechese St Anna).

We proberen zo goed mogelijk rekening te houden met jullie wensen ivm het catechese-moment.

We ontmoeten elkaar dan een eerste keer op onze ouderavond (jullie kinderen worden op de ouderavond niet verwacht) van dinsdag 12 oktober om 20.00u in onze kerk.
Gelieve deze datum alvast in jullie agenda te noteren. Op deze avond geven we praktische info mee ivm onze werking en bezorgen we jullie ook de jaarkalender.

Ons startmoment staat voor alle toekomstige vormelingen gepland op zaterdag 23 oktober van 13.30u tot 16.00u in onze kerk. Extra info krijgen jullie op onze ouderavond.
Noteer dus ook deze datum alvast in jullie agenda ;)

We kijken uit naar jullie inschrijvingen en hopen van harte u te ontmoeten op de ouderavond. Wij van onze kant, zorgen opnieuw voor een mooie vormsel-voorbereiding!

Met vriendelijke groeten,

de catechistenploeg

Contact: Lieve De Geyter, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of Michel Bekaert, onze pastoor. Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Privacy verklaring